Vad jag ser...

Vi lever i en komplex värld. Förutsättningar kan förändras ni vi minst anar det. Vi blir allt mer beroende av samarbete och samverkan inom grupper, mellan grupper och mellan organisationer.

Och saker och ting verkar gå allt snabbare, tiden att uppmärksamma och agera på en möjlighet blir allt kortare.

Det här kan påverka oss på olika sätt, jag tänker det som att man endera kan surfa på vågor, läsa av det som händer och välja var, vad och hur man vill agera i olika situationer. Som individ, som grupp och som organisation.

Men det kan lika gärna upplevas som om man kämpar, simmandes mot alla vågor, strömmar som drar hit eller dit. Att man har fullt upp att hålla näsan ovanför vattenytan, och så skall man vara kreativ, öppen och våga prova. Det kan ta massor av energi, skapa en känsla av att man ligger efter, inte hänger med.

Det jag sett är att det väldigt ofta går att göra små saker som kan få stor effekt. Och kanske det viktigaste… att det lilla man gjorde skapar ett slags andrum som öppnar upp för att kunna ta nästa steg. Det är som om man sätter igång ett slags hjul, och sakta börjar man röra sig mot något som både ger energi, är motiverande och roligt.

Jag vill skapa förutsättningar för...

Fler långsiktigt hållbara verksamheter som inte faller samman när förutsättningar förändras utan som istället kan dra nytta av förändring och så blir starkare när de utmanas. 

Fler verksamheter som hittar en balans mellan att generera intäkter idag och samtidigt utvecklas för att vara attraktiva också imorgon. 

Fler verksamheter där kunderna både får vad de behöver, när de behöver det. Där man litar på och arbetar tillsammans.

Fler verksamheter där medarbetare mår bra. Där man är motiverad att gå till jobbet, där ens insats är uppskattad och man känner att man gör en skillnad. Där man tar i det det är extra när det behövs, inte för att man måste, utan för att man vill. 

Fler verksamheter där du som ledare, faktiskt får förutsättningar att vara ledare och kan arbeta för att skapa de förutsättningar dina arbetskamrater behöver för att arbeta som bäst som individer och tillsammans. 

Det som motiverar mig i mitt arbete, är att jag har sett att små saker kan göra en stor skillnad, bara man vågar lyfta blicken. 

Hur jag tänker...

Situationsanpassat

Jag utvecklar och erbjuder tjänster som är designade för att kunna möta er precis där ni befinner er just nu. Ta hänsyn till er situation, era behov och era förutsättningar.

Tillämpbarhet

När de handlar om att vässa en förmåga så är fokus tillämpbarhet. Att ni så snabbt som möjligt skall kunna omsätta det ni lär till en naturlig del av vardagen. Komma igång, utvärdera och anpassa.

Utifrån era förutsättningar i er takt

Att frigöra tid för lärande och utveckling händer inte av sig själv. Man måste skapa det utrymmet. Jag vill kunna möta er utifrån er situation, det ni vill göra ska ni kunna göra i er takt. Och jag finns där som ett stöd och bollplank när ni behöver det.

Lära er göra det jag gör…

Oavsett vad vi gör tillsammans, är min utgångspunkt att jag hjälper er framåt mot det syfte vi kommit fram till tillsammans. Och samtidigt medans vi gör det, arbetar jag för att ni själva skall ta del av den kunskapen så att ni kan göra det jobbet själva om och när ni känner er redo för det.

Back To Top