skip to Main Content
Vår affärsidé

Det sägs ju att om vi inte utvecklar oss så är vi under avveckling. Ändå verkar det som om så många arbetsgrupper brottas med utmaningen att skapa riktigt bra förutsättningar att jobba tillsammans med sitt förbättringsarbete.

Människor vi möter har ofta både tankar och ideer om vad man borde ta tag i och förslag på hur man skulle kunna göra någonting bättre. Ändå verkade vara som om det är något mellan den här händelsen när man känner att någonting borde göras fram till någonting är gjort som sätter käppar i hjulet.

Tänk om vi lyfte fram det som gör det svårt och tungt och försöker göra det lite enklare. enklare att stanna upp, enklare att tillsammans komma fram till vad man vill göra, enklare att frigöra tid för utveckling, enklare att få någonting att hända.

Förmågan att jobba med utveckling är ju en egenskap som alla typer av verksamheter som strävar efter långsiktig hållbarhet behöver ha som en naturlig del i sitt DNA. Annars så blir möjligheter väldigt lätt problem, jobbiga saker, saker man väljer att inte lyfta fram. Då blir det vi skulle kunna bli bättre av snarare det som kanske blir anledningen till en konflikt.

Vi arbetar otröttligt med att försöka hitta och förstå vad som gör utveckling och förändring jobbigt och tungt, och hitta sätt vi kan hjälpa andra att göra det lite enklare.

För om vi kan bidra till att utveckling blir mer naturligt, kan man göra det oftare, och då blir man ännu bättre på det.

Att som medarbetare känna att man har möjlighet och förutsättning att påverka sin situation är en viktig komponent för att man ska trivas på sin arbetsplats. företag som snabbt kan anpassa att utveckla hur man arbetar när förutsättningar ändras kommer att ha det enklare att också vara lönsamma och lyckosamma i framtiden.

Därför tror vi att genom våra tjänster så kan vi hjälpa till att skapa fler lyckosamma företag, med riktigt nöjda kunder, och medarbetare som mår bra och tycker det är kul att jobba med utveckling.

Johan Nordin

Jag älskar när jag kan bidra till att bra saker händer.

Som när vi hjälpte mer än 50 arbetsgrupper I en organisation ta tag I sina arbetssätt och faktiskt skapa en effektivare, hälsosammare och mer motiverande vardag för de anställda.

Eller när vi kunde göra det möjligt för chefer att ta ett steg tillbaka, lyfta blicken att få arbeta med att utveckla sin verksamhet och sina medarbetare istället för att bara släcka bränder.

Jag motiveras av att göra det svåra lite enklare. Att söka sätt där utveckling kan bli en naturlig del av vardagen. Något positivt istället för något jobbigt, dyrt och prestigefyllt.

Det är ofta en stor tröskel att ta ett beslut att jobba med sina arbetssätt. Det blir ju aldrig riktigt läge, och vardagen fylls så lätt med andra mer akuta saker. Om jag då kan hjälpa till att göra det enklare att faktiskt göra en förbättring, att sänka tröskeln till att ta ett beslut. Att göra det enklare för medarbetare att själv ta ansvar, ta kontrollen över sin situation. Då mår jag som bäst! :o)

Jag har haft ett antal olika egna företag och vet vad som krävs för att kunna utveckla en idé hela vägen. Jag har arbetat I 10år I ett stort internationellt industriföretag där det var minst sagt utmanande att hitta balansen mellan gruppens identitet och att hitta sätt att samverka I den större organisationen.

Jag har jobbat med utveckling, produktutveckling, metodutveckling och förändringsledning. Och en av mina styrkor är just att jag kan relatera till så många olika typer av roller. Roller som ofta går I konflikt mot varandra då de har olika intressen och prioriteringar.

Genom Simplify Change hoppas jag kunna hjälpa till att göra världen lite bättre. Få fler företag att bli mer långsiktigt hållbara, bli mer konkurrenskraftiga med medarbetare och chefer som inte bara mår bra utan också har kul och kan utvecklas på jobbet.

Några av våra kunder

Sandvik Coromant AB
Cibes Lift AB
Länsteknik Norrbotten
Mälarhamnar AB
100 Procent Media AB
Hedmans Plåt AB
Svenska Kraftnät AB

Några exempel på vad vi gjort

Struktur och överblick hos Cibes Lift

Cibes Lift tillverkar lågfartshissar och erbjuder smarta hisslösningar för kunder i hela världen. På huvudkontoret i Gävle finns en produktutvecklingsavdelning med åtta personer som jobbar i projekt. ­– Tidigare skrev vi ned alla uppdrag som låg utanför projekten på post-it-lappar…

Arbetsro på 100 procent media

100 procent media i Sandviken hjälper små och medelstora företag i Mellansverige med webb- och systemutveckling, grafisk form och produktion, samt IT, drift och support. Under ett vanligt år hanterar de ungefär 1,500 – 2,000 olika projekt, där ofta flera…

Synlig planering lyfter Hedmans plåt

Som i så många andra små, växande företag, kom ägaren, Mats Hedman, en dag till en punkt när det inte längre var möjligt att hålla alla detaljer i huvudet. Med tio anställda och många hundra jobb varje år kände han…

Hur vi gjort nytta
profile-pic
profile-pic
profile-pic
profile-pic
profile-pic

Vi har kontroll och visuellt ser var vi behöver fokusera

Det som är annorlunda nu är att vi har kontroll på uppgifterna och visuellt ser vad vi behöver fokusera våra ansträngningar. Vi har också fått en bättre dialog kring vad som verkligen är prioriterat.

Håkan rådman - Chef Produktion och Underhåll, Mälarhamnar AB

Bättre struktur och överblick

Det var viktigt för oss att få struktur och överblick. Kravet var att det skulle vara enkelt, eftersom vi vet av erfarenhet att det inte fungerar om det blir för krångligt. När ledningsgruppen och andra kommer på besök brukar jag visa dem tavlan. Den visar väldigt tydligt vad vi jobbar med just nu

Johan Strand - Chef Produktutveckling, Cibes Lift AB

Min stressnivå har minskat rejält!

Förutom att vi har fått en mycket större förståelse för vad alla gör om dagarna, så har tavlan hjälpt oss att kommunicera bättre och kvalitetssäkra våra leveranser. Personligen har min stressnivå minskat rejält!

Tina Gustafsson - Grafisk formgivare, 100 procent media AB

Ett verktyg för att Styra, Leda och Utveckla verksamheten

Vi har fått ett effektivt verktyg för att styra, leda och utveckla företaget. Det är otroligt betydelsefullt för mig. Den största nyttan är att vi lägger vår tid på rätt saker – det som är viktigast för kunden och oss själva.

Hasse Andersson - Ägare 100% Media och Kommunikation

Hela personalen är mer delaktig

Hela personalen är mer delaktig idag. De tar egna initiativ på ett helt annat sätt än tidigare.

Mats Hedman - VD, Hedmans Plåt AB
Back To Top